leker

Finn nye leker som barna vil elske

Finn nye leker som barna vil elske

editorial

Leker kan være mange ting – alt fra bøker og byggesett til spill og sparkesykler. Det er en fordel at barna har forskjellige typer leker, fordi det sikrer at de lærer og utvikler seg så mye så mulig gjennom leken.

Finn inspirerende leker for barna

Det er selvfølgelig viktig at barna liker å leke med de tingene som de har, og de må være underholdende. Men det er også viktig for å lære dem forskjellige egenskaper og utvikle deres sanser, og derfor lærer de mye gjennom lek. Heldigvis er det ofte slik at de leker som lærer dem mye og utfordrer dem, også er de mest underholdende.

image

Typen av leken avhenger mye av barnas alder. For de minste vil det være opplagt med aktivitetsleker som stimulerer barnets sanser og trener finmotorikken, eller biteringer og -bøker som hjelper med tennene. For de litt større barn kan man velge mer utfordrende leker som spill, byggesett, maling, bøker og mye annet. Det kan også være større leker som sparkesykler eller løpesykler.

Utvikling gjennom lek

Men hva er det egentlig barna lærer med deres leker? Leker kan trene deres motoriske evner som finmotorikk og nye bevegelser, koordinasjon (f.eks. mellom hånd og øye), hukommelse og konsentrasjon, de forskjellige sanser, evnen til å planlegge og mye mer.

Slik er det altså både de mentale og fysiske ting som forbedres, og leker de sammen med andre er det selvfølgelig også med til å styrke en rekke personlighetsmessige ting som samarbeid.

Derfor er leker for barn altså viktig – allerede fra barna er helt små, og gjennom resten av barnelivet. Det gjelder ikke om å ha så mye leker som mulig, men om å velge noen som barna synes er morsomme og spennende. Spesielt når de er større, så kan de selv være med til å velge hvilke de liker.