Ortopediske hjelpemidler

Daglig fotpleie

Daglig fotpleie

editorial

Det er mange som skjønner at fotpleie er viktig, og derfor er det viktig også å sette seg litt inn i hva det innebærer. Hva kan man gjøre hver dag, og hvilke ting bør man få hjelp til av en ekspert? Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Små ting du kan gjøre hver dag 

Det er faktisk noen små ting du kan gjøre hver dag for å sørge for at føttene dine har det så godt som mulig. Det er blant annet viktig å smøre føttene og sørge for at de får slappet godt av etter en hektisk dag med mye belastning. Det er jo gjerne sånn at føttene våre får mye belastning fra kroppen, og bærer hele kroppsvekten vår hver eneste dag.

Da er det viktig å gi føttene den oppmerksomheten de trenger, men det er rett og slett lett å glemme dem litt bort når de alltid er inni sko eller sokker. Men det mange ikke vet, er at problemer i føttene kan forplante seg oppover i hofte, knær og rygg – og derfor så er det svært viktig at vi gir føttene den støtten de trenger. Ikke bare i form av skjønnhetspleie, men også med tanke på hvilke sko vi går med. For noe av det viktigste er å gå i gode sko. 

Ortopediske hjelpemidler

Få hjelp av en ekspert på føtter 

Gode sko er nemlig tilpasset ens behov, og derfor er det ikke sånn at gode sko er det samme for alle. Det vet en god ortoped, som kan hjelpe deg med å avdekke nettopp dine behov. Finn enkelt en ekspert på sider som https://www.tov.no/. Du kan for eksempel få en spesialtilpasset såle, som gjør at du kan bruke forskjellige sko, men få den samme gode støtten gjennom sålen som er laget til nettopp deg og dine behov. Da tar du bedre vare på føttene.