rubiks kube

Hvordan kan man lære å løse en rubiks kube?

Hvordan kan man lære å løse en rubiks kube?

Rubiks kube er for mange nærmest et ikon for smarthet, men kan man egentlig lære seg å løse den? Her skal vi se litt nærmere på hvorfor rubiks kube er god hjernetrim, og hvordan du kan komme i gang med å prøve å løse den allerede i dag. 

Hvorfor skal man bruke tid på hjernetrim?

Det er mange som sier at vi må gjøre mer hjernetrim, men hvorfor er det egentlig nødvendig, og hva teller egentlig som hjernetrim? Hjernetrim er nødvendig fordi hjernen vår trenger å utvikle seg og bygge nye forbindelser, og opprettholde de som er der. Hvis ikke svekkes den i takt med at vi blir eldre og korttidshukommelse og mange andre ferdigheter blir rett og slett dårligere når hjernen blir gammel. Det kan vi faktisk forebygge i stor grad med hjernetrim. Hjernen er nemlig akkurat som en muskel som kan trenes for å holdes ved like og bli sterkere. Men hva telles egentlig som hjernetrim?

Hjernetrim trenger ikke å være kjedelige oppgaver, man kan nemlig blandet trim og moro. Det er en grunn til at sudoku ble så populært som det ble, det er nemlig en ypperlig form for hjernetrim som mange fikk øynene opp for. Men en rubiks kube tvinger deg også til å tenke på en ny og utfordrende måte, og derfor er dette også god hjernetrim. Men hvordan lærer man å løse den? 

 

Slik lærer du å løse rubiks kube

Det er mulig å lære seg å løse en rubiks kube. Det finnes i dag mange utrolig gode ressurser for å komme i gang, som på rubiks kube mastercubestore. Da kan man finne tutorials som viser hvordan man skal tenke for å få sidene til å gå opp. Det kan være litt uvant, men det er lurt å gjøre litt research så man forstår hva man skal gjøre for å knekke koden.