hårtap

Egg er en meget god kilde til protein

Egg er en meget god kilde til protein

Øk proteininntaket og reduser hårtap

Proteiner blir ofte trukket frem innen helsedebatten som en av de viktigste næringskildene. Selv om dette absolutt er sant, så er debatten her noe grepet av det faktum at protein bygger musklene våre. Der det unektelig er meget positivt, så finnes det også mange andre goder knyttet til proteiner. En av de største godene her er utvilsomt det at proteiner hjelper ditt hår å vokse. 

Biotin, som er proteinet som får hår til å vokse, er helt essensielt. Mange hårprodukter vil hevde å gi deg dette, da til og med helt vanlig sjampo! Allikevel er naturlige produkter slik som hos https://puregrow.no/ eller biotin rett fra maten aller best for deg. Du kan ganske så enkelt møte behovene du har gjennom en kombinasjon av mat og produkter, men hvilke matvarer er best?

Matvarer som hindrer hårtap

Det finnes en hel rekke matvarer som kan forhindre hårtap, men enkelte fungerer bedre enn andre. Dessuten er det jo tross alt sånn at noen matvarer er enklere å «snike» inn i diettene våre. For eksempel er egg en fantastisk kilde til protein, og dette er enkelt å få med seg både i frokost, lunsj, og middager. Lag for eksempel en deilig omelett til frokost.

Ønsker du en spennende middag som inneholder mye god protein, så er fisk slik som laks meget godt for deg. La deg derimot ikke lure av det faktum at biotin er protein. Når en for eksempel sier at stek har mye protein i seg, så er dette andre former for protein enn hva biotin er. Dermed nytter det ikke å benytte seg av stek som kilde til å unngå hårtap. 

God og sunn mat generelt får deg og din kjære til å se bedre ut. Nå som du også vet at det er en sterk korrelasjon mellom hårvekst og enkelte matvarer, så kan du også unngå det kjedelige hårtapet mange menn opplever!