låsesmed

Bytt dørlås i ytterdøren

Bytt dørlås i ytterdøren

Hvis du er en av dem som nettopp har flyttet inn i ny bolig bør du sjekke at boligens dørlåser fungerer som de skal. Det er også smart å ta kontakt med en låsesmed i Drammen for å sjekke om det er noen sikkerhetsløsninger som passer nettopp for din bolig. Det er alltid en låsesmed tilgjengelig i nærheten av der du bor.

Ved å bytte låssylinder vil du modernisere dørlåsen i ytterdøren din slik at den tilfredsstiller dagens krav og standarder. Du kan raskt gjenkjenne en eldre dørlås ved et nærmere ettersyn. Dette gjør du ved å finne ut om formen er rund eller oval. I følge dagens standarder skal låssylinderen være festet med fire skruer for at sikkerheten skal være på topp.

Du kan også vurdere å skifte til en elektrisk kodelås om dette er en løsning som passer for deg og dine behov. Da trenger du ikke å benytte deg av nøkkel. Du kan i stedet benytte deg av en kode når du skal låse og lukke ytterdøren. Andre mener at det beste alternativet er å montere en patentert dørlås på alle dører i boligen. Du slipper da å forholde deg til mer enn bare en nøkkel.

Boligalarm kan være løsningen

Dersom du er usikker på hvilken sikkerhetsløsning som passer best til dine behov bør du vurdere å kontakte fagpersoner som kan gi deg gode råd på området.

I tillegg til å skifte dørlåser kan det være nødvendig å installere en effektiv boligalarm som kan bidra til at boligen blir tryggere. Boligalarmen kommer som regel sammen med en kameraløsning. 

Du kan selv velge om du ønsker å benytte deg av kameraene når du er inne i huset. Du kan med fordel slå på boligalarmen om natten for å være sikker på at du kan sove trygt om natten.